dilluns, 21 d’agost del 2017

PREPARACIÓ PER DIBUIXAR UN TANGRAM

Abans de començar a dibuixar un Tangram amb estris de dibuix, cal que repassem els instruments bàsics que anem a utilitzar, que són: l’escaire i el cartabó. Cal insistir en no confondre amb el castellà, on s’anomenen al contrari.
- Escaire: té forma de triangle rectangle escalè. Els catets formen amb la hipotenusa angles de 30º i 60º, i entre ells un angle de 90º.
- Cartabó: té forma de triangle rectangle isòsceles. Els catets formen amb la hipotenusa angles de 45º i entre ells un angle de 90º.




Per tal d’agafar un poc de destresa, per començar convé practicar un poc les paral·leles i perpendiculars amb l’escaire i el cartabó.
TRAÇAT DE PARAL·LELES: Per traçar paral·leles hem de fer coincidir el costat més llarg de l’escaire amb la línia a la qual farem les paral·leles. Col·loquem el cartabó fent coincidir el seu costat més llarg amb un dels catets de l’escaire. Fem lliscar l’escaire sobre el cartabó que subjectarem amb la mà.
TRAÇAT DE PERPENDICULARS: Primer es fa el mateix que si volguérem traçar paral·leles però, un cop hem subjectat el cartabó, amb la mà fem girar l’escaire de manera que siga l’altre catet que recolze en el cartabó i a continuació ja es pot fer lliscar l’escaire sobre el cartabó.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada