dilluns, 21 d’agost del 2017

PLÀNOL

El plànol és la representació gràfica, a escala i sobre un pla o suport de paper d’un objecte que es pretén construir. De tal manera que el plànol es dibuixat a mà amb estris de dibuix, com ara, escaire, cartabó, regle, compàs... O amb ordinador amb un programari adient, com ara Autocad, Qcad, entre altres

Mirant la seqüència de representacions gràfiques, esbós, croquis i plànol, aquesta última seria la més precisa i exacta per tal de donar la informació necessària. S’ha de tindre en compte que un plànol principalment és una mena de manual d’instruccions, entre el dissenyador de l’objecte i el constructor del mateix i utilitza com a llenguatge el dibuix tècnic amb la seua normalització.

A l’hora de realitzar un plànol hem de tindre alguns aspectes en compte. Primerament hem de vore si dibuixem a mà o amb ordinador, en cas de dibuixar a mà, no hem de dibuixar a mà alçada, en canvi dibuixarem amb estris de dibuix. Si que es convenient dibuixar en llapis, però després caldria repassar-ho amb tinta. A tot plànol s’ha d’indicar al caixetí, l’escala amb què està dibuixat, al menys l’escala numèrica i si és possible l’escala gràfica. A més a més cal tenir les cotes necessàries per a poder construir l’objecte. Cal recordar que en l’acotació es respectarà la normativa adient.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada