dilluns, 21 d’agost del 2017

CROQUIS

El croquis és el pas següent a l’esbós i abans del plànol, per tant és una representació gràfica més detallada que el primer. Tot i que també és un dibuix realitzat a mà alçada i preferiblement en llapis, tindrem especialment cura de mantenir les proporcions i a la vegada donar la màxima informació possible de l’objecte final o real, com per exemple les dimensions, els materials, les formes d’unió, els colors... de manera que amb el croquis es podria ja començar a construir l’objecte final.

Al tractar el croquis com quasi un plànol, normalment ens trobem amb un dibuix en blanc i negre i en dues dimensions, dibuixant tantes vistes com siguen necessàries, així com, alçat, planta i perfil. També és cert que ens podem trobar en casos amb tres dimensions i en color. Així mateix cal tenir en compte que el croquis ha de tindre més claredat al traçat de línies i al dibuix en global, que al propi esbós. 








En cap cas és pot permetre un croquis sense cotes, l’esmentat dibuix ha de tindre les cotes suficients per a poder dibuixar el plànol i/o començar a construir l’objecte. Així doncs al croquis començarem a tindre cura de les normes d’acotació.



A la imatge podem apreciar dues cadires la de l’esquerra correspon a un esbós i la de la dreta a un croquis.





Al contrari del que puga pensar molta gent realitzar un bon croquis és més qüestió de tècnica que d’habilitat artística. Aquesta tècnica la desenvolupem principalment amb la practica consegüentment augmentem la pròpia habilitat i ens encaminem cap a la perfecció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada