dilluns, 21 d’agost del 2017

ESBÓS

Abans de començar un projecte, construir un element o emprendre una empresa, sempre es parteix d’una idea i és per això pel que necessitem l’esbós. L’esbós és la forma de representar gràficament la nostra idea, és a dir, és la idea tal com ens agradaria que quedés el nostre resultat final del possible objecte.






L’esbós és la primera forma on explicarem la nostra idea a altres persones i a nosaltres mateixos, on anirem implantant la base per a una representació posterior. Per això convé expressar-ho amb la major claredat possible, de la mateixa manera que entenem millor a qui té millor lletra en l’escriptura, passa el mateix amb el dibuix, ja que també l’utilitzem com un llenguatge de comunicació. Tot i que és el primer dibuix, no cal que siga molt detallat, pot ser en dues dimensions o en tres dimensions, pot ser en blanc i negre o en color. Tampoc és necessari que estiga molt proporcionat, però quan més proporcionat i detallat, possiblement ajude a la resta a entendre millor la nostra idea.

Convenientment dibuixarem l’esbós amb llapis i a mà alçada sense cap estris de dibuix (regle, escaire, cartabó), ni posarem mides al dibuix. Aquesta forma de dibuix pot ser plasmada sobre qualsevol suport o paper, sobre tot a nivell informal, inclús podem trobar esbossos als tovallons de les cafeteries, però a nivell acadèmic els inclourem en un full blanc amb un caixetí. El caixetí és un espai emmarcat al full on posarem les dades identificatives de l’autor i la làmina del dibuix.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada