dilluns, 21 d’agost del 2017

MANIPULACIÓ DE LA FUSTA 3

Continuem veient ferramentes i màquines per a la manipulació de la fusta, com ja hem vist als articles anteriors, en aquesta ocasió ens apropem a la família de perforació.

c) FAMÍLIA DE PERFORACIÓ
La tècnica de perforar ens permet fer forats a la fusta. Generalment s'utilitzen el
filaberquí i la barrina. El trepant elèctric és molt eficaç, però el seu ús és més perillós.

  • La barrina: És una punta helicoïdal inserida en un mànec normalment de fusta. Aquest estri s'utilitza per fer petits forats i per marcar el lloc on hem de perforar o introduir un cargol.

  • El filaberquí i el trepant manual: Són dues ferramentes semblants que es componen d'una manovella o maneta, que serveix per fer girar una broca situada al portabroques, i d'un suport per subjectar-los.
Serveixen per perforar la fusta i altres materials blans. Al mercat es poden trobar diferents tipus de broques, segons el material i la mida del forat.
  • El trepant elèctric: Consisteix amb una màquina que bàsicament, en un motor que fa girar la broca. Té una gran velocitat i permet una penetració sense esforç. Al mercat bàsicament hi ha dos tipus el portàtil i de sobretaula. De la mateixa manera hi ha diversos tipus de broques, depenent del material a perforar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada